Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2009

Comunist Party

Urmaresc cu interes crescut stirile din RM. Ma apuca rasul-plansul cand citesc ce tampenii mai scot liderii comunisti ce imi amintesc de Ceausescu sau Hrusciov. Cel mai grav e ca lumea le ia de bune, sunt mediatizate intens pe canalele de stat si oamenii simpli le cred cu seriozitate. Apoi actiunile lor... De dupa evenimentele regizate tot de ei, comunistii, de la 6-9 aprilie au bagat vize doar pentru Romania. Au profitat sa mai scape de romanii din tara lor bananiera. Macar asa, dar daca romanii care vin in tara condusa de ei sunt si proprii cetateni? Citisem un articol despre cum poti obtine panarama aia de viza, asta daca ai destul de tari nervii. Nu cred ca un asemenea regim poate fi iubit de proprii cetateni, bombardati zilnic pe canalele media oficiale cu "realizarile marete" si cu "extremismul opozitiei". Altfel nu mai plecau asa de multi din tara sau in genere nu mai cereau cetatenia altui stat fie ea rusa ucraineana sau romana. De curand s-au apucat sa inc

Dunarea

Mi s-a facut dintr-o data dor de Dunare. E adevarat ca sunt un om crescut intre betoane, cum spun bucurestenii, dar in mine curge Dunarea. In burta mamei a trecut prin cordonul ombilical apa de Dunare. Am pictat cu apa Dunare, am plans in Dunare, am ras si am improscat cu apa de Dunare. Mi-e dor de baile de soare, de apa murdara, de nisipul cleios si de vapoare. Mi-e dor de soarele aspru de la namiezi si de serile de pe faleza cu chitari si cantari, de soapte si bai nocturne si nebune. Sa simt blugii cum se uda cand ma asez in nisipul cleios. Uff, si afara e innorat si da sa ploua in mohoratul Paris.

Marea

Visez sa fiu la mare. Sa ma simt in nisipul umed de mal de infinit verde si sa aud valurile cum se sparg unele de altele si pescarusii ce se invartesc pentru a prinde un peste. Sa simt in nari mirosul sarat de apa si vantul ce iti invaluie corpul aducand de departe miresme si voci. As vrea sa vad marea, sa ma plimb cu talpile goale prin nisip si apa ei de mama sa ma spele. Sa simt soarele cum ma loveste in crestet si ma mangaie aspru pe spate. N-am fost niciodata pe malul marii mele. Marea Neagra din manualul de geografie al copilariei cu coperti colorate si foi galbene ca de ziar ce miros a negru de tus. Vama Veche - Vama Veche Asculta mai multe audio Muzica »

Romania vazuta din Romania

Am citit de curand ultimul post al lui Huidu si m-a apucat rasu'-plansu'. Mi-a adus aminte de viata fierbinte de Bucuresti pe care o uitasem in ploiosul Paris. Il redau mai jos integral. Poate cineva n-o ramane chiar indiferent. Poate se schimba ceva. Poate. Va acuz! (de ce m-am săturat de România) Luni, 8 Iunie 2009 Am folosit în titlu două sintagme: una este titlul celui mai cunoscut manifest al tuturor timpurilor semnat de Emile Zola, iar cel de-al doilea e mult mai recent, şi a creat panică pe vremea lui Iliescu, când un grup de intelectuali ardeleni, în frunte cu Sabin Gherman , declarau tare şi răspicat că s-au săturat de patria mumă! Am să dezvolt putin, chiar dacă nu mă pot compara nici cu Zola şi nici nu-mi iau câmpii să mă retrag la Monaco, unde să-mi trăiesc liniştit viaţa, îngurgitând o rentă viagera de urmaş de la vreun soţ miliardar! Mă enervează în tara asta mizeria, mucurile de ţigări aruncate pe geam la stop, rahaţii şi lătrăturile câinilor proprietat

Si francezii au necioplitii lor

Afisul asta l-am gasit acum doua nopti in miez de arondisment 16 intr-o parcare privata. Sunt sigur ca proprietarul era taaare suparat cand a scris afisul.

Garden Party 2009 Ambasada Romaniei

Am fost si eu la Garden Party-ul organizat de Ambasada Romaniei. E a doua oara cand ma duc numai ca de data asta am stat pana la capat, nu ca data trecuta cand am stat jumatate de ora si apoi am plecat. Au fost mai putini ca data trecuta, mai putini francezi amatori de bere gratis (nu, nu de formatie) si oameni mai selecti. De data asta ambasadorul a dansat pe ritmuri de rockn'roll de la Twist'n' shake pana la Born to be Wild al celor de la Steppenwolf. Mi-a placut. A fost muzica buna, gratar si bere. Micii au fost marii absenti. Totul s-a sfarsit cu bine si parca la plecare nu am vazut pe nimeni beat cules de pe gazonul palatului de Behague. Steppenwolf - Born to be wild Asculta mai multe audio Muzica »