Treceți la conținutul principal

"Nu am chef azi"

Azi nu am chef sa scriu. Nu ma trage tastatura... foaia electronica asteapta alba caracterele sa apara din neantul informatic si sa se astearna una langa alta, in cuvinte separate de spatii ca niste purici antrenati care salta ordonat si numai cand vreau eu. Nu am chef nici sa citesc, sa dorm sau sa stau imobil sa ma holbez inconstient la tavan din pat. Am simtit Sena de pe chei, un miros de briza usoara ce mi-a adus lumini calde de trecut.
As vrea acum sa fac o baie in Dunare, asa murdara cum e. Sa cobor la mal, sa iau bacul, sa trec pe partea cealalta si sa merg pe pamantul ars cu picioarele goale ale copilariei mele pana departe pe malul ei, pana gasesc destui copaci si cat mai putine urme de civilizatie. Nisip malos si scoici infipte si lasate nemilos de ape sa moara in caldura... Sa simt racoarea apei cum ma impresoara care ma obliga sa plonjez pentru a ma incalzi in caldura ei. Apoi dintr-o data sa ma trezesc in bratele ei ca imbratisat de suavitatea unei femei posesive ce ma trage cu cantecul de nimfa spre curentii puternici. Sa ii simt mangaierile si sa ii aud vocea soptita... Sa imi incerc puterea de a spune NU si sa ma intorc la mal cu eforturi inzecite si sa o aud in urma cum ma striga si imi spune ca in adancuri pot fi regele Ei nemuritor. Sa ies vlaguit si sa ma odihnesc pe malul gol, sa ma murdaresc de nisip si sa am parul ud. Sa ma aspreasca nemilos Soarele ca sa pot fi pregatit pentru bratele si cantecele EI.
Lumini...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De toamna

A venit toamna. Frunzele galbene sau uscate cad si se sfarama sub pasii grabiti ai trecatorilor.
E frig.  Nu e frigul de iarna ci cel de toamna, uneori racoros alteori usurel aspru dar.... ei pe dracu'. Ce ma doare pe mine ca a venit toamna. Asa cum au venit si celelalte dinaintea ei, asa a venit si asta.
Am otita. Ma dor urechile si nu aud nimic, de parca am dopuri in urechi.
E o senzatie bizara. Un amestec de satisfactie si neplacere... mai curand satisfactie ca dintr-o data sonorul e dat la minim si nu auzi, din tot vacarmul zilnic, doar respiratia ta si ce vorbesti.
Am dormit asa si am avut o zi plina in care nu am auzit dintr-o data copiii  care alergau prin casa si se certau pe vreo jucarie, claxoane inexistente in intersectie de parca au dat lege sa nu se foloseasca sau apostrofari telefonice ale fetelor mai mari de dincolo de doua mii de kilometri  in care imi cereau prezenta doar ca sa le cumpar cadouri de zile de nastere, ori apostrofari ale sotiei care prefera sa ma cr…

De sarbatori

Craciun fericit! Sarbatori fericite! Merry Christmas! Merry X-mas!
Magia sarbatorilor...
Sa fim mai buni, mai frumosi, mai dragi in aceasta perioada a anului. Pace tuturor!

Cunoasteti toti acest refren repetat an de an...

Odata pe an sa fim frumosi si buni, sa fim darnici, sa ne inconjuram cu magia sarbatorilor...
De Craciun sa fim buni si darnici iar de Pasti, evlaviosi si smeriti...

Nu inteleg de ce sa nu facem asta in fiecare zi, sau odata pe saptamana, sau macar odata pe luna pentru cei care au inca probleme cu stapanirea furiei (anger management pentru cei care cred ca e trendy sa vorbesti amestecat - ncsf).
Dintr-o data punem contul la bataie, rugam banca sa ne imprumute ca sa putem fi darnici. Sa cumparam cadouri scumpe ca sa aratam cat suntem noi de darnici, de plini de pace si  de magia sarbatorilor. Sa nu cumva sa indraznesti sa cumperi vreo carte drept cadou ca nu merge.... Oamenii se uita acuzator la tine ca de magia sarbatorilor nu ai cumparat si tu o tableta drept cadou, s…

...в тумане

Nu mai inteleg nimic...
Mi se pare totul in ceata, o ceata brumarie de dimineata de octombrie ce ma invaluie strecurandu-se prin textura hainelor pana in maduva oaselor.

Ma simt ca in casa tigancilor lui Eliade... nu vad nimic clar, nu sunt decat sunete, imagini, umbre si chicoteli infundate.  Sau mai degraba ca ariciul in ceata din animatia lui Norstein...