17 februarie 2008

NU MI-E SOMN

Nu pot sa dorm. O insomnie mananca linistita din timpul meu limitat de viata. Am hotarat ca, decat sa stau si sa ma uit pierdut la tavan pe semintunericul rosu, sa scriu.
E o noapte ca celelalte nopti... De curand a fost ziua Sf. Valentin. Am lucrat de ziua numelui meu. Daca nu stii inca, de la o vreme sunt chelner intr-un restaurant italian al carui patron e libanez, celelalt chelner e marocan, pizzaiolo e algerian iar bucatarul pakistanez sau indian. Eu sunt singurul european.

Imi place o melodie pe Chante France cantata la acordeon care te face sa te simti ca esti in Paris, que je suis à côte de la Tour Eiffel, de la Seine. Ma face sa simt Parisul... Era Sf. Valentin.... dupa atatia nervi, atatea bon soiree, buona serata, have a nice evening precum si entrcôte grillee, escalope alla Milanese, spaghetti alla bolognese si penne all'Arrabiata am ajuns acasa. Toata seara mi-a cantat in cap acordeonul si m-a facut sa raman cu zambetul pe buze ca altfel cinestiecei-asfifacutraumarocanuluidesin-amnimiccumarocanii.
Am deschis usa in acorduri de acordeoane.

Vroiam doar sa o tin in brate, sa o simt cum se lipeste de mine mi-era deajuns, as fi uitat totiitalieniispanioliiamericaniilibaneziimarocanii. Am descoperit o frumoasa femeie imbracata de seara si multe lumanari pe o masa pe care astepta cuminte o sticla de sampanie si tacamurile.
Canta o melodie lenta, romaneasca, De-ai fi tu salcie la mal de Mihaela Mihai

ceea ce m-a facut sa inghit un nod. M-am indreptat de spate si in timp ce am cuprins-o usor am dansat si am uitat, am sarutat si am spus te iubesc! si ne-am simtit minunat. A fost cina romantica visata cu ochii deschisi/inchisi de toti turistii dar traita de noi, doi oameni obisnuiti care spun in fiecare zi bonjour si au revoir.
A fost cina, dragostea, dansul, caldura, lumina, lalelele, oamenii si privelistea dar nu numai.
Minunat, nu?

Si totusi nu pot dormi... asa ca ascult in continuare acordurile de acordeoane... azi lucrez iarasi zambind si spunand bonne journée, buona giornata, have a nice day.

Doarme zambind.

Un comentariu :

Anonim spunea...

Confirm ca a fost seara perfecta de Sf Valentin :)
Iti multumesc!
FS