22 aprilie 2009

Alive

Am stat saptamanile astea cu ochii pe evenimentele din Basarabia. Am prieteni buni care traiesc in Chisinau si care scriu presa. Unii au fost amenintati si catalogati drept "fascisti" altii batuti sau atent supravegheati.

Imi aduce aminte de perioada revolutiei din '89-'90 cand se scanda la Universitate Jos Comunismul! Cand au venit minerii, chipurile, pentru a apara ordinea de drept. Nici la noi dar nici la ei nimeni nu a patit nimic din evenimentele acelor zile. Minerii mai activi au fost rasplatiti cu apartamente. In RM e acelasi scenariu doar ca provocarile tot ei le-au facut sa isi justifice ura fata de tot ce e romanesc. Apoi militienii, cainii de paza ai regimului comunist, au intrat in tineri razbunandu-se pentru toata "democratia" si "libertatile" afisate de acestia la fiece manifestare pasnica de pana atunci. Asa au batut, torturat si ucis. Rezultatul? Sunt premiati cu apartamente. Istoria se repeta, numai ca la un alt nivel. Istoria a demonstrat-o din plin.
Apropo. Pe vremea asta acum 19 ani apareau manifestantii in strada pentru a demonstra impotriva neo-comunistului Ion Iliescu si a nou creatului FSN. Apareau "golanii".
Cu Basarabia nu se va intampla nimic. Va avea un presedinte comunist cu imagine slefuita, pe Lupu, mercenar in armata rosie, care va face uitate toate crimele sau le va ascunde sub pres, dupa modelul inaintasilor sai, comunisti promovand comunismul cu fata umana. Din pacate doar cei care au studiat istoria stiu ca sub presul "comunismului cu fata umana" se afla scheletele a sute de milioane de morti, torturati, executati, deportati. Asta nu trebuie sa se uite.Asculta.

Niciun comentariu :