23 aprilie 2009

Iarasi Basarabia


Revin iarasi cu discutii despre taramul dintre Prut si Nistru. Azi se duc discutii la CE despre fraudarea alegerilor cu reprezentantii opozitiei iar sefa misiunii moldovene nu e prezenta...

Citeam azi-diminteata pe Unimedia ca ambasadorul RM in UK s-a balbait incorigibil si a cam dat-o cotita in interviul acordat Al Jazeera cand a fost intrebata direct de listele electorale si de mortii care se prezentasera la vot. Lipsa de tact si diplomatie, de capacitatea de a face fata ascultatorilor, a auditoriului sau propriilor cetateni imi aduce aminte de ambasadoarea RM in Franta, la fel de ingusta in a reusi sa intretina o discutie cu studentii sau in genere cu cetatenii care se afla legal, sau ilegal. De altfel e cam specific modul comunist ce imi aduce aminte de sloganul comunist de acum 20 de ani din Romania "noi cu noi si nimeni in afara de noi" pentru tot stafful ambasadei. Stau ca niste harciogi, asteapta sa treaca timpul sa plece acasa, raspund la telefon de parca i-am deranja de parca ambasada ar fi a lor. Din cate am inteles de la prieteni ce sunt in Italia, unde este o comunitate mai mare decat cea din Franta e specific si acolo injosirea cetatenilor proprii de parca ar fi niste paria pe propriul pamant. Da. Teritoriul ambasadei, dragi tovi si toave, e teritoriul statului pe care il reprezentati, deci trebuie sa primiti cetatenii, daca nu cu paine si sare, dar cel putin cu respect, pentru ca banii lor intra in buzunarele voastre, fie direct prin spagi sau taxe imense pe acte, fie indirect prin taxe si impozite sau PIB-ul tarii mentinut de banii ce ajung prin Western Union.

Despre cetatenie... Da. imi doresc ca TOTI cetatenii RM sa aiba cetatenie romana, fie ei rusi, ucraineni, gagauzi. Sa CALATOREASCA IN UE nu pentru patriotism dar pentru a realiza ca a fi cetatean liber UE e ALTCEVA decat a fi sub jug comunist.
Citeam in Cotidianul costul efectiv al reintregirii Romaniei. Sunt constient ca nu e "pe gratis". Sunt de asemenea constient ca cetatean roman ca voi cotiza pentru inca doi cetateni romani din Basarabia la taxe si impozite, dar o voi face fara sa cracnesc pentru ca stiu ca in 5-10 ani poate 20 Romania va avea capacitatea economico-sociala de a concura cu Germania sau chiar Franta atat prin mana de lucru disponibila cat si prin capacitatile econimice largite. Daca germanii au putut de ce nu si noi? De asta se teme Rusia, asta mai lipsea, o noua contrapondere economica europeana ce smulge din tortul rus al exporturilor. Vreau de la Base ceva mai mult sange in c***e, vorba unui amic. Vedem.

Niciun comentariu :