22 aprilie 2009

Romania dupa 20 de ani


Azi ca nu am avut decat sa stau la computer am facut un tur de forta a tuturor evenimentelor din Romania zilelor noastre.

Am citit ziarele, am privit video... Dupa 20 de ani, avem dara un presedinte care se lupta cu marii corupti, un Gigi care se da evlavios dar injura de rupe gura targului, o gramada de pitzipoance pe rol de VIPuri. Avem o presa care se lupta cu ce au mai facut vedetele, in schimb, atat de prezenta in anii '95 presa de investigatie aproape a murit in 2009. Gardianul ce mai misca, Realitatea ce mai arata cate ceva. In rest, manele, Irinel, Monica, Andresan, Gigi...
Surpriza ultimilor doua saptamani o constituie Basarabia. A fost nevoie sa iasa oameni in strada, sa fie batuti tineri, sa fie expulzati jurnalisti sau chiar batuti bine ca presa romaneasca sa iasa din somnul manelistico-mioritic. Dar nu a fost sa fie. De cum revoltele de peste Prut au luat sfarsit ai nostri bravi jurnalisti s-au intors smeriti, in genunchi, cu lacrimi de iertare in ochi catre vedetele locale si fitzele lor. Am avut iarasi in prim plan un Gigi incarcerat dar credincios, un pornostar Laura Andresan ce si-a scos album, fostul sot al Raduleascai care e combinat cu Anna Lesko dupa ce Raduleasca s-a combinat cu mai tanarul si focosul realizator de la Antena 1 Dani Otil dar care se declara mama apriga in timpul procesului de reincredintare a copilului.
Manele si tatze goale cat cuprinde in Libertatea...
Evenimentul zilei s-a suparat si a iesit parca din cotidian cu relatarea interesanta a trimisului sau special din Basarabia dar si cu un excelent editorial semnat Ioana Lupea.
Incep sa ma satur de aceleasi scandaluri si aceeasi nepasare politicianista a ziarelor de pe Dambovita.
Vreau mai multa actiune. Vreau presa anilor 95-2000, presa in care am scris si am crescut. Vreau foto compromitatoare si articole pline de aciditate.

Niciun comentariu :