06 mai 2009

Perinita si hora romaneasca in bar irlandez, in buric de Paris

... dar am preferat sa ma duc la o intalnire cu romani. A fost muzica romaneasca in buricul Parisului, cantata la saxofon.
Pentru manelisti o veste proasta. Nu au fost manele.
A fost in schimb muzica populara si s-a dansat pe ruptelea. Romani, francezi, englezi sau irlandezi (ca deh, bar irlandez nene, si tocmai cand era meciul Arsenal-Manchester). S-a dansat Perinita, am facut hore. Muzica buna. Oameni unul si unul.
Dar ceea ce mi-a placut cel mai tare a fost ca au venit romani basarabeni. Au stat intr-un colt, la inceput, ca asa sunt invatati in mare de romani sa faca (no offence!) dara cand au inceput dansurile, le-a iesit lor figurile din cap si au dansat ca oamenii. Ei, dupa primul dans, erau din grup, toti romani. Si s-au telefonat si au mai aparut. Deci, pana la urma romanii nu sunt capcauni si nu mananca maldavani la micul dejun sa la pranz cum sugereaza conducerea RM ccomunista. Si toate tampeniile suflate in ureche de "fratele" de la Rasarit nu fac decat sa imparta fratii in Ei si Ai Nostri, De Dincolo si Pamanteni.

O intrebare ma roade totusi tovarasi, cum de m-am inteles cu ei fara sa avem traducator moldoveano-roman??? Ca parca moldoveneasca nu am invatat iar ei, parca pamanteni sunt...

Am vazut si neam-prostia. La ai nostri. La sfarsit, unii care se pretindeau a organiza serate romanesti si s-au bagat in seama in bar sa-si faca reclama au dat cu bata in balta si au fumat la geam. Si se stie ca e INTREZIS in local fumatul. Pe cel care fuma, il cunosc, e prietenul unui fost prieten de-al meu. Il cheama Lori. Neam-prostia lui m-a dezgustat. Asa sunt unii... nici studiile superioare, nici politetea strainataturilor nu le scot din cap fumurile de gratar de mici din spate de bloc.

Niciun comentariu :