28 mai 2009

Ze Penguin rullz!

De cateva zile mi-am instalat pe un laptop batranesc, GNU/Linux. Abia se tara cu Windows 2000 Pro. Incercasem pe el si Win XP dar cu fiecare update pe care il facea mergea din ce in ce mai greu si intr-un final a ajuns sa mearga vai de steaua lui. Incercarea de a avea o distributie Linux am mai avut-o odata si am fost multumit, insa avea tot timpul probleme ba cu placa de sunet ba cu imprimanta... E vorba de Knoppix dar instalat pe HDD. Am incercat apoi si Ubuntu. E mai elegant decat Knoppix si recunoaste mai multe... Apoi compul mi-a fost furat... am incercat sa il recuperez dar nu s-a mai putut.

De curand pe laptopul asta incercasem Xubuntu ca Ubuntu nu mergea de loc si facea rezolutia mica. Asa ca m-am intors la Win XP.
De la o vreme am descarcat Debian... cel mai bun distro, cum zic unii, chiar mai bun decat Ubuntu care e o creatie pe aceeasi matrita.
Eheheeeeeeeee dragii mosului... Unde n-a mers Windows, Knoppix sau Ubuntu/Xubuntu, a mers Debian.
Are strictul necesar, nu se viruseaza, e usor de utilizat si are o gramada de chestii. PLUS ca e GRATUIT! E in 27 de limbi (incluzand Romana) si are tot ce ii trebuie unui internaut plus birotica moca.
Nu se blocheaza (fac 2 saptamani cu el) si merge pe o mare majoritate de computere si configuratii...
Vi-l recomand cu caldura, e usor de instalat, e intuitiv si are de toate fara sa te taie transpiratiile pentru nush ce programe piratate, pentru ca toate aplicatiile sunt gratuite. Nu e nevoie de drivere, ca le recunoaste el singur.
Treci pe linux nene ca e top!

Un comentariu :

Anonim spunea...

si eu tot linux folosesc