30 iunie 2009

Comunist Party

Urmaresc cu interes crescut stirile din RM. Ma apuca rasul-plansul cand citesc ce tampenii mai scot liderii comunisti ce imi amintesc de Ceausescu sau Hrusciov. Cel mai grav e ca lumea le ia de bune, sunt mediatizate intens pe canalele de stat si oamenii simpli le cred cu seriozitate. Apoi actiunile lor... De dupa evenimentele regizate tot de ei, comunistii, de la 6-9 aprilie au bagat vize doar pentru Romania. Au profitat sa mai scape de romanii din tara lor bananiera. Macar asa, dar daca romanii care vin in tara condusa de ei sunt si proprii cetateni? Citisem un articol despre cum poti obtine panarama aia de viza, asta daca ai destul de tari nervii. Nu cred ca un asemenea regim poate fi iubit de proprii cetateni, bombardati zilnic pe canalele media oficiale cu "realizarile marete" si cu "extremismul opozitiei". Altfel nu mai plecau asa de multi din tara sau in genere nu mai cereau cetatenia altui stat fie ea rusa ucraineana sau romana.
De curand s-au apucat sa inchida principalele forumuri de discutii. Faces.md, echivalentul neogen.ro sau hi5.com cel mai influent site de discutii si dating din MD a fost inchis pentru ca un user a postat o fotografie cu caracter ofensator. Problema e ca la 5 min de la postarea fotografiei, registrarul a inchis domeniul fara comentarii. Intr-un stat normal, situl primea avertizare si astfel bloca userul. Faces a jucat un rol destul de mare in mobilizarea tinerilor la manifestatii
Aproape aceeasi problema o au si cei de la portalul de stiri Unimedia.md. Procuratura i-a avertizat ca pe sait sunt comentarii care indeamna la rasturnarea ordinii de drept si va face apel la detinatorul numelui sa inchida domeniul. Normal era ca sa se faca sesizarea si judecatorul sa decida cat de serioasa e necesitatea inchiderii domeniului. Dar... intr-un stat bananier cu conducatori care se cred nemuritori in functiile supreme, totul e posibil.

Cat de revolutia twitter... ii dau dreptate lui Tudor Chirila...

Niciun comentariu :