09 aprilie 2011

Braila

Am si uitat, e drept, multe din senzatiile de altadata, dintre imagini, multe sunt estompate, ca fotografiile tinute prea mult timp la soare.
Asa mi s-a facut dor dintr-o data de mirosul de primavara de dimineata din Gradina Mare sau de serile de pe faleza, de chitari, hendricsi si cobaini, de briza rece dinspre Dunare, de nopti bezmetice cu sclipiri arzande in colturi de buze, de cantecul sirenelor din mijloc de ape.
Orasul e schimbat acum, alti si alti oameni il mangaie pe strazile-i circulare, feonicsii si-au luat demult zborul sau... au renascut din propria lor cenusa dupa ce s-au ars cu promisiuni.
Alte sunete, alte imagini, acelasi oras ce imbatraneste atat de incet. Nu stiu daca liceenii de "Arte" mai ies cu sevaletele prin oras sa prinda pe hartie liniile blande de cladiri vechi, trase in carbune facut "de casa" din lemn de tei. Nu stiu daca cei de la "Balcescu" in uniforme bleu inchis aristocrat se mai razboiesc cu cei de la "Murgoci" pentru cel mai bun liceu.
Am inchis sub pleoapa toate amintirile, sub piele, toate senzatiile. Le scot din cand in cand ca pe un album prafuit de pe raftul de sus al bibliotecii si intorc fiecare pagina din viata cu fotografii ce incep sa se estompeze ca si cum ar fi fost tinute prea mult timp la soare.
Asa de repede trec anii...

Un comentariu :

Albert Catanus spunea...

Braila e un oras superb si asa si va ramane