Treceți la conținutul principal

2015

Uau! 
Anul trecut a fost un an, cum să scriu, surprinzător. 
Cel mai important, dincolo de toate greutățile îndurate, de toate micile victorii și eșecuri a fost momentul în care mi-am revăzut copiii după 7 ani ascunși după egoismul maică-sii. Un moment plin de emoții, în care am plâns împreună, ne-am redescoperit, am zâmbit, ne-am strâns în brațe...
A fost un an în care am văzut Clujul împreună cu familia și am regretat enorm că frații nu s-au văzut doar pentru că am fost "politic corect"... Am realizat că nu regret timpul pierdut ci doar că a fost petrecut cu persoanele nepotrivite precum fosta soție sau foști prieteni și colegi, ca timpul schimbă totuși oamenii ca pe vin, unii devin mai buni alții se strică sau se oțetesc. Am auzit scuze plate la telefon doar pentru a fi spuse, acuze scoase doar pentru a-și ascunde vina, am citit poeme cu îngeri văzuți de un bun și depărtat prieten. Am văzut că scobind un dovleac de Halloween tot copil rămâi, nu te transformi în satanist, am descoperit războiul tăcut dintre Est și Vest, am descoperit dintr-o singură propoziție spusă de copil ce înseamnă alienare, am redevenit voluntar într-o asociație ce luptă pentru o Românie europeană iar de 1 Decembrie am văzut cum pot încăpea 250 de români într-o braserie unde nu încap decât 80 de oameni și am cântat de a duduit strada Treceți Batalioane Române Carpații. Am văzut cum a picat un Guvern fiindcă au ieșit oameni în stradă fără să facă revoluție, au murit tineri pentru că "Corupția Ucide" și, la câteva sute de kilometri, la Paris, niște nebuni au ucis oameni doar pentru a semăna frică.
Am văzut demonii lui Dostoievski, am revăzut Imperiul lui Asimov, cel al lui Largo, și am coborât cu Teo și Tintin în adâncurile oceanului după comori...
Vulpea din Micul Prinț mi-a arătat că putem vedea cu inima pentru că esențialul rămâne ascuns ochilor și am plâns la un film pentru copii de ziua fetei mele. 
Iarna a fost ca un mijloc de toamnă și am văzut cum din ceață deasă cădeau fulgi de nea mari cu forme scoase din desenele din cartea de fizică.
Am patinat pe gheață pentru prima dată și nu am căzut decât odată, ceea ce nu e rău.
Am fost colindat prin telefon și copiii și-au colindat bunicii și nașii prin Skype și Messenger. 
Am schimbat denumirea blogului pentru că mi-am schimbat modul de a privi lumea și cred că lumea asta merită un cuvânt minunat.
Peste toate am rămas uniți și la fel de minunați. 
Cine știe, poate anul acesta vom avea Unire (și personal, și național), dragoste să fie.

Așadar All we need is Love...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De toamna

A venit toamna. Frunzele galbene sau uscate cad si se sfarama sub pasii grabiti ai trecatorilor.
E frig.  Nu e frigul de iarna ci cel de toamna, uneori racoros alteori usurel aspru dar.... ei pe dracu'. Ce ma doare pe mine ca a venit toamna. Asa cum au venit si celelalte dinaintea ei, asa a venit si asta.
Am otita. Ma dor urechile si nu aud nimic, de parca am dopuri in urechi.
E o senzatie bizara. Un amestec de satisfactie si neplacere... mai curand satisfactie ca dintr-o data sonorul e dat la minim si nu auzi, din tot vacarmul zilnic, doar respiratia ta si ce vorbesti.
Am dormit asa si am avut o zi plina in care nu am auzit dintr-o data copiii  care alergau prin casa si se certau pe vreo jucarie, claxoane inexistente in intersectie de parca au dat lege sa nu se foloseasca sau apostrofari telefonice ale fetelor mai mari de dincolo de doua mii de kilometri  in care imi cereau prezenta doar ca sa le cumpar cadouri de zile de nastere, ori apostrofari ale sotiei care prefera sa ma cr…

De sarbatori

Craciun fericit! Sarbatori fericite! Merry Christmas! Merry X-mas!
Magia sarbatorilor...
Sa fim mai buni, mai frumosi, mai dragi in aceasta perioada a anului. Pace tuturor!

Cunoasteti toti acest refren repetat an de an...

Odata pe an sa fim frumosi si buni, sa fim darnici, sa ne inconjuram cu magia sarbatorilor...
De Craciun sa fim buni si darnici iar de Pasti, evlaviosi si smeriti...

Nu inteleg de ce sa nu facem asta in fiecare zi, sau odata pe saptamana, sau macar odata pe luna pentru cei care au inca probleme cu stapanirea furiei (anger management pentru cei care cred ca e trendy sa vorbesti amestecat - ncsf).
Dintr-o data punem contul la bataie, rugam banca sa ne imprumute ca sa putem fi darnici. Sa cumparam cadouri scumpe ca sa aratam cat suntem noi de darnici, de plini de pace si  de magia sarbatorilor. Sa nu cumva sa indraznesti sa cumperi vreo carte drept cadou ca nu merge.... Oamenii se uita acuzator la tine ca de magia sarbatorilor nu ai cumparat si tu o tableta drept cadou, s…

...в тумане

Nu mai inteleg nimic...
Mi se pare totul in ceata, o ceata brumarie de dimineata de octombrie ce ma invaluie strecurandu-se prin textura hainelor pana in maduva oaselor.

Ma simt ca in casa tigancilor lui Eliade... nu vad nimic clar, nu sunt decat sunete, imagini, umbre si chicoteli infundate.  Sau mai degraba ca ariciul in ceata din animatia lui Norstein...